Terhes téboly

2009.07.09. 23:52 - Szerk

Címkék: téboly idegesség

 

Terhességre utalhat, ha úgy érezzük, mindjárt megőrülünk, kép­telenek vagyunk uralkodni indulatainkon. Iszonyatos premenstruális szindrómának tűnhet föl az egész. Az alábbiakra nem va­gyok büszke, de a barátnőség kötelez, elmondom mégis: két íz­ben nem nőgyógyász, hanem lélekgyógyász pendítette meg, hogy talán teherbe estem. Az egyik alkalommal a férjem hig­gadtan beültetett a kocsiba, és elfuvarozott a pszichológusához, miután hozzávágtam a fejéhez egy könyvet. (Amúgy nem szo­kásom, ezért is akadt ki annyira.) Másodszor elkaptam a kor­mányt, miközben a férjem vezetett (tudniillik nem az általam kegye­sen megszabott irányba indult), aztán a pszichológus díványán zokogtam el, hogy attól tartok, idő előtt köszöntött rám a kli­max, mert nem ismerek magamra és megszűnt a vérzésem. Jessica lányom volt esedékes, nem a klimax, de ez a lehetőség akkor eszembe sem jutott.

Ha bősz kirohanásokra nem vagy hajlamos, a terhesség hor­monális eszelőssége jelentkezhet nálad sírógörcsök és a teljes humortalanság képében.

 

Az érzelmi hullámzás e vészterhes idején különösen megszív­lelendő irányelv (a kézifegyverek tisztításának mellőzésén túl) a visszafogottság, hiszen mi valószínűleg észre sem vesszük furcsa viselkedésünket. Ha a férjed vagy a barátaid célozni mernek ar­ra, hogy az utóbbi napokban mintha kivetkőztél volna magad­ból, bizony úgy fogod érezni, rád szálltak, igazságtalanok veled (és tervbe veszed a megmérgezésüket). Márpedig hiába tudod, hogy észnél vagy, ők viszont nincsenek, te kerültél másállapot­ba, ezt fogadd el, vedd tekintetbe. Vagyis nem ilyenkor kell be­adni a válópert, állást változtatni, házat venni, és ami a fő, hajat vágatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://terhesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr581237518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása

Free Cursors